TOIK | 5. mai 2023 | toikbredde.media@gmail.com

ISHALLEN – der barn aktiviseres


Ishallen – der barn aktiviseres! 

Vi utvikler ikke bare hockeyspillere, vi utvikler også mennesker.  – Et godt tilbud er en forutsetning for dette arbeidet.  

  

Vi ble sett, vi ble hørt og vi ble forstått ved budsjettforhandlingene i fjor, kjære politikere. Vi fikk gratis isleie for barn og unge i helgene, dog kun for inneværende år. For gratis isleie og leie av idrettshaller i Tønsberg skal utredes, og resultatet kan i ytterste konsekvens føre til redusert tilbud for barn og unge. Rett og slett fordi kostnaden ved leie av ishallen blir for høy.  

 

Dyrt er også ishallen i drift. Noe våre 330 barn og unge merker. For hvert år stenger ishallen i 4 måneder, fordi det kun er satt av midler til 8 måneders drift. Tidligere år har vi kjøpt mer istid – utover de 8 månedene. I år ble summen betydelig høyere og var ikke forsvarlig, all den tid vi skal levere et regnskap i balanse. Begrenset tilgang og høye kostnader ved ishaller kan imidlertid føre til negative konsekvenser for samfunnet vårt. 

 

Dyr isleie og en lang periode uten is bidrar til å øke drop outs-statistikken innen idretten. Det hindrer barn til å utføre aktivitet, samarbeid, sosial utvikling og mestring. I ytterste konsekvens kan dette føre til at barn og unge trekkes mot andre aktiviteter. For vår største konkurrent er ikke nødvendigvis andre hockeylag eller andre idretter. Den kan like så godt være VKT.  


I år har vi tatt ansvar. Vi kan ikke stå å se på at barn og unge dropper ut og dras mot usunne aktiviteter fordi ishallen er stengt. Derfor arrangeres såkalt «barmark» i ishallen, dog uten is. Dette får være godt nok i år, og et bevis på at vi tar ansvar for å gi barn og unge et godt helsemessig og sosialt tilbud. Ved å tilby disse alternativene kan vi sikre at unge mennesker har tilgang til fysiske treningsaktiviteter og helsefremmende arenaer, selv om isen ikke er tilgjengelig. 

Styret

TOIK

#tb #tønsbergvikings #tønsberghockey #toik 


Se også disse postene:


Til alle nyheter


Til alle nyheter under "TOIK"